På Skype med Kristofer Fahlgren

[wide][/wide]Kristofer Fahlgren har spenderat många timmar bakom kameran och framför redigeringsprogrammet. För två år sen blev han involverad i Random Bastards och axlade rollen som redigerare, för att året efter även kliva in som huvudfilmare för deras senaste alster ”Tentacle” som blev något av en succé. Just nu jobbas det för fullt med uppföljaren och vi haffade Kuske på skype mitt i filmsäsongen när han tillsammans med stora delar av Random Bastards befann sig i Helsinki på en railtrip.

Tjenare Kuske!
Hur tycker du vintern varit än så länge?
Den har varit bra. Kändes som att det kom igång rätt så sent, men när den väl kom igång så har det rullat på i en hej dundrandes fart.

Känner du att ni hinner få de shots ni vill ha?
Jo, men det tror jag nog. Nu börjar det snart bli dags för parkshoots å lite sådana sköna grejer. Dock ligger vi lite dåligt till på puder å backcountrydelen, men förhoppningsvis finns det tid kvar att rädda upp det fortfarande.

Var har ni varit och filmat hittills?
Vi har hållit till mycket upp i Norrland med resor till bland annat Gällivare, Östersund, Örnsköldsvik, Sundsvall och självklart även de flestas hemstad Umeå. Men vi har även vidgat våra vyer och begett oss till Vierli i Norge och nu för tillfället befinner vi oss i Helsinki, Finland.

Jocke Rasmussen får sin dagliga dos mjölk medan Philip Grund gör sig redo att droppa in i det provisoriskt byggda starttornet.

Vad har ni för planer för resten av säsongen?
Vi ska fortsätta ösa här i Finland ett tag till sedan förmodligen bege oss upp till Norrland igen för att filma in de sista rail och streetshotsen. Sedan börjar det bli dags för hoppshootsen. Vi har ett inplanerat i Åre tillsammans med Lib Tech och Quiksilver, sedan ska vi försöka få till någonting med Bjurs och deras Soul Park och eventuellt en sväng till Kittelfjäll och Vierli också. Sedan kommer Riksgränsen och Folgefonna garanterat få sig en rejäl omgång dom också! Många bollar i luften som ni ser, men förhoppnings får vi ihop allting i slutändan.

Har ni hookat upp med några nya åkare?
Ja, vi har plockat in lite fler internationella namn såsom Toni Kerkelä, Brandon Hobush, Dylan Alito, och Zach Rawles. Sedan kommer såklart alla tidigare även vara med som Viktor Wiberg, Erik Karlsson, Jocke Rasmussen, Zebbe Landmark, Ludde Lejkner, Jonte Lindhe, Hans Åhlund m.fl.

Rönnbäck har varit med och tagit bilder stora delar av vintern. Här är han bakom och framför kameran på samma gång.

Fetaste grejen du filmat hittills i år?
Hela det här hemlighetsmakeriet kring vad man fått för material och inte tycker jag är ett ganska märklig men samtidigt väldigt roligt fenomen, så jag nöjer mig att säga att både Viktor Wiberg och Erik ”Kire” Karlsson har ställt ner några riktigt hammers på railsen hitills.

Hur har det varit med skador hitills? Är det nått ni varit förskonade ifrån?
Viktor Wiberg har faktiskt åkt på sin första skada någonsin när han var med Salomon på deras Team Vacationturné och försökte åka backcountry. Men i det stora hela så har vi varit ganska förskonade från några värre skador. Bara några mindre här och där. Peppar peppar, ta i trä.

Mest ovärda händelsen i år?
Att Rolf Nylinder släppte allt och åkte till Nya Zeeland och fiskade istället.

Viktor Wiberg droppar in baklänges.

Vilken åkare har imponerat mest i vinter?
Tycker faktiskt alla åkare har höjt sig ett snäpp extra i år, men en kille som Philip Grund a.k.a. Larry Hoover har kanske till och med höjt sig ytterligare ett snäpp i år. Kanske är det hans nyfunna hiphop attityd som har gett hans självförtroende en boost.
Sedan är det kul att se att Zebbe Landmark har blivit som en i crewet och att han varit med å levererat på railsen större delen av vintern, eftersom han först å främst kanske betraktas som en kille som är grym på att hoppa.

Kan du lova att årets film blir ännu fetare än Tentacle? För den var riktigt fet!
Det törs jag nog lova. Blue Balls kommer den heta i år och en första teaser cuming soon…

Text: Jesper Guldbrand
Foto: Daniel Rönnbäck (porträtt), Kristofer Fahlgren (lifestyle) 

  1. Pingback: Transition interview

Lämna en kommentar

Ditt inlägg granskas innan publicering och din epost kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta *